Азаров просить ЄС "зрозуміти і пробачити" зрив асоціації

Понеділок, 2 грудня 2013, 18:36

Український уряд закликає Євросоюз поставитися з розумінням до рішення про паузу в переговорах щодо підписання угоди про асоціацію України з ЄС.

Про це поросив прем'єр Микола Азаров на зустрічі з послами країн ЄС, Канади та США в Києві в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я зараз прошу вас підійти до цієї ситуації об'єктивно, не докоряти нам у нещирості, а повірити нам і піти нам назустріч", - сказав він.

Він укотре наголосив, що таке рішення уряду пов'язано з економічною ситуацією, Росією і відсутністю компенсаторів від ЄС.

Також прем'єр додав, що уряд ніколи не пред'являв фінансових вимог до ЄС і не озвучував тих цифр, які активно обговорюються в ЗМІ.

"Ми ніде, ніколи і нікому не пред'являли таких вимог", - сказав Азаров.

Він також висловив жаль у зв'язку з тим, що керівництво ЄС відкинуло пропозицію провести тристоронні консультації Україна-ЄС-РФ.

Азаров висловив сподівання, що сторони прийдуть до такого формату переговорів.

Як відомо, президент Віктор Янукович заявляв, що Україні для імплементації Угоди про асоціації треба близько 160 мільярдів євро.

Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов заявляв, що Україна неодноразово від самого початку переговорів з ЄС говорила про ці цифри.

Сам Азаров заявляв, що український уряд неодноразово просив ЄС про допомогу в умовах кризи, посиленої тиском Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування