У Харкові спалили другу машину Євромайдану

Вівторок, 24 грудня 2013, 07:29

Вночі 24 грудня відбувся четвертий злочинний напад на "ЄвроМайдан" у Харкові.

Було пошкоджено ходову частину, розбито скло та підпалено легкову машину, яка перевозила координаторів та техніку для харківського Євромайдану, повідомляє прес-служба Майдану.

"Перебіг подій повністю виключає фактор випадковості і змушує говорити про явний злочинний намір", - йдеться у повідомленні.

Підпал стався о 2:59 ночі у дворі будинку по вулиці Новоолександрівський, 54а, корп. 6 (це комплекс новобудов у Київському районі міста Харкова).

"Свідки, що проживають на 6-му поверсі почули хлопок на дворі, побачили пожежу і двох молодих людей, які втікали від палаючої машини. Свідки крикнули "що ви робите?", після чого молодики побігли швидше, перечіпляючи інші машини", - описує прес-служба.

Спалене авто Єврмайдану в Харкові
Спалене авто Єврмайдану в Харкові. Фото - "Євромайдан - Харків"

В автомобіля "Опель Омега" червоного кольору в результаті розбито переднє і бокове скло, вигорів салон. На місце злочину прибули пожежники і міліція, розпочато слідчі дії.

 
Харків, машина Євромайдану
Харків, машина Євромайдану


Після закінчення мітингу 23 грудня ввечері після 20:00 ця машина стояла на початку вулиці Гіршмана навпроти пам’ятника Тарасу Шевченку (де щодня проводиться харківський Євромайдан).

Вона в цей час не завелася, власники виявили ушкодження ходової частини, викликали таксі і відбуксували машину до вулиці Новоолександрівський, 54а. Машина стояла за цією адресою всі попередні дні Євромайдану.

Активісти Євромайдану вважають, що підпал машини планувався просто навпроти пам’ятника Шевченку (злочинці не розраховували, що машину евакуюють з місця поломки о 23:30).

"Друга пожежа у центрі міста мала стати фактором залякування для всього міста", - вважають євромайданівці.

Раніше, ввечері 5 грудня, з орендованого харківським ЄвроМайданом мікроавтобуса було викрадено електрогенератор вартістю 13,5 тисяч гривень, а 13 грудня ту саму автівку, вартістю $9600 було спалено.

А 20 грудня, за словами євромайданівців, "провладні тітушки" атакували Штаб "ЄвроМайдан – Харків: розбили вікна та обмалювали провокативними словами фасад будівлі Штабу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування