Президія ВР Криму пропонує Януковичу вступити до Митного Союзу

Вівторок, 3 грудня 2013, 13:57

Президія Верховної Ради Криму пропонує президентові та Кабміну розглянути питання про можливість вступу України до Митного союзу.

Інтерфакс-Україна повідомляє, що відповідне рішення "Про суспільно-політичну ситуацію, що склалася в Україні" було ухвалено на засіданні у вівторок.

Також в Криму просять міністра освіти і науки України Дмитра Табачника "вжити невідкладних заходів для недопущення зриву навчального процесу у вищих навчальних закладах України, використання їх керівниками свого службового становища для заклику молоді до участі у вуличних акціях".

Крім того, члени президії кримського парламенту закликали органи місцевого самоврядування в Україні "діяти лише на основі, в межах повноважень і способом, які передбачені Конституцією України та законами України, не допускати перевищення повноважень, закликів до страйків і участі в масових акціях, що провадять до ескалації напруженості".

Такий заклик опозиційні сили пояснюють ситуацією, "що склалася в Україні, коли опозиційні політичні сили розпалюють громадський конфлікт у своїх вузькокорисливих цілях шляхом спотворення і перекручування фактів, маніпулюючи свідомістю молоді, направляють її помилковим шляхом, відірваним від реалій сучасного життя нашої держави, а також участю в цьому деяких органів місцевого самоврядування".

Раніше президія Верховної Ради АР Крим заявила, що рішення про відставку Кабінету міністрів було б безвідповідальним кроком.

Напередодні, 2 грудня, на позачерговому пленарному засіданні сесії Верховної Ради АРК депутати прийняли Звернення до президента Віктора Януковичу, у якому закликали вжити всі доступні заходи для відновлення громадського порядку, не зупиняючись, якщо цього вимагатиме ситуація, перед запровадженням надзвичайного стану.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News