Яценюк вийшов від Рибака і заявив, що опозиція не передумала

Середа, 4 грудня 2013, 11:13

Вимоги опозиції залишаються незмінні: відставка уряду, дострокові президентські і парламентські вибори та звільнення політв'язнів.

Про це заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк журналістам після наради у голови Верховної Ради Володимира Рибака в середу.

"Наша вимога до парламенту одна і чітка - прийняти рішення про відставку уряду, якщо не в парламенті, то нехай Партія регіонів звертається до президента. Він, згідно з Конституцією, має право підписати указ про відставку Кабінету міністрів", - сказав він.

Ще одна вимога опозиції - звільнення політв'язнів.

"Це Юлія Тимошенко, це три активіста, яких нещодавно засудили, і ще дев'ять активістів, що не активісти, а прості люди... яких ми вчора намагалися до трьох ночі витягнути з Шевченківського суду", - сказав Яценюк.

За його словами, зараз дві базові вимоги: дострокові президентські і парламентські вибори.

"Ми це передали голові парламенту Рибаку, щоб він це передав Віктору Януковичу", - заявив Яценюк.

У свою чергу лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що знайти вихід з ситуації, що склалася в Україні у стінах Верховної Ради неможливо.

"Саме тут, у стінах парламенту, питання розв'язання цієї кризи вирішитися не може. Шанс був вчора, влада цього шансу не використала - уряд не відправили у відставку", - заявив він.

За його словами, зараз президент Віктор Янукович повинен відправити у відставку уряд.

"Від волі президента зараз залежить покарання злочинців у погонах, які розганяли демонстрацію", - сказав лідер "Свободи".

Тягнибок також заявив: "Зараз абсолютно зрозуміло, що криза загальнополітична, вона не є парламентською кризою".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування