Арбузов має надію, що силового розгону Євромайдану вже не буде

Середа, 4 грудня 2013, 17:31

Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов сподівається, що ситуація з силовим розгоном Євромайдану більше не повториться.

Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу" в четвер.

"Та критична ситуація, яка була на Майдані (в ніч на 30 листопада), не повинна повторитися. Я думаю, що все буде в рамках закону. Якби наразі порушували закон - міліція реагувала б. Я думаю, те, що наразі відбувається, - це не ті порушення, за які треба відповідати", - вважає Арбузов.

Раніше міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заборонив працівникам відомства застосовувати силу стосовно учасників мирних зібрань.

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

Вдень 30 листопада тисячі українців самоорганізувалися та вийшли на Михайлівську площу, щоб висловити свій протест проти силового розгону мирного мітингу.

1 грудня у Києві відбулося Віче, організоване опозицією, на яке вийшло кількасот тисяч людей.

У той самий день на вулиці Банковій біля адміністрації президента відбулася сутичка між силовиками та мітингувальниками.

З моменту силового розгону євромістечка на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада по медичну допомогу звернулися 305 потерпілих, із яких 120 отримали допомогу в стаціонарних умовах.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування