Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відпустив 2 затриманих за штурм Банкової

Середа, 4 грудня 2013, 19:27

Шевченківський райсуд Києва відпустив на волю двох молодих людей із числа тих, яким інкримінують штурм адміністрації президента України на вулиці Банковій.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці написав народний депутат від "Батьківщини" Роман Ілик.

"Суд завершився. Бояться. Під варту хлопців не взяли. Чому? Тому що відчувають - влада змінюватиметься", - написав він.

За словами депутата, колона мітингувальників, яка прийшла під Шевченківський райсуд, "вразила навіть правоохоронців, які говорять: "Ми хороші, не чіпайте нас".

"Відчувають, що виженемо суддів, які приймають злочинні рішення. Щиро вдячний кожному мітингувальнику, кожному нардепові, з якими були в суді, всім, хто стояв під Шевченківським судом Києва й обстоював Андрійка й Зозулю! Хлопці на волі. Це головне", - додав Ілик.

Раніше в середу лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що опозиція сформує дві колони мітингувальників, які рушать до Шевченківського райсуду Києва й до будівлі Міністерства внутрішніх справ.

Лідер "Свободи" пояснив, що в Шевченківському райсуді планується розгляд справи стосовно затриманих активістів Євромайдану. Біля МВС протестувальники вимагали припинити політичні репресії.

Як відомо, Шевченківський райсуд Києва у вівторок ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою терміном на 2 місяці всім дев'ятьом молодим людям, підозрюваним в організації масових заворушень на вул. Банковій біля адміністрації президента 1 грудня.

1 грудня в Києві сталися численні сутички учасників масових акцій із правоохоронцями на вул. Банковій неподалік Адміністрації президента. Внаслідок цього з обох боків постраждали десятки правоохоронців, журналістів, мітингувальників.

Представники опозиції стверджували, що кордон міліції атакували підкуплені владою провокатори, щоб спричинити силовий варіант розгону акції. При цьому на вулиці перебувало багато мирних учасників акції, які не брали активної участі в протистояннях, але опинилися серед потерпілих під час зачистки.

Були затримані 9 осіб.

Суд обрав запобіжний захід для деяких затриманих - 2 місяці утримання під вартою, всім їм загрожує 5-8 років в'язниці.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування