Янукович у Пекіні пишно зустрівся з керівництвом Китаю

Четвер, 5 грудня 2013, 10:59

Президент Віктор Янукович у Пекіні зустрівся з головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном, з віце-прем'єром Державної ради КНР Ма Каєм, а також із головою Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників Чжан Децзяном.

На початку зустрічі з Сі Цзіньпіном військовий оркестр виконав Державні гімни України та КНР, повідомляє прес-служба президента України.

Зустріч Януковича і голови Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна
Зустріч Януковича і голови Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна. Фото прес-служби президента

Глави держав оглянули стрій воїнів Почесної варти. Відбулося представлення членів офіційних делегацій України та Китаю. Після цього розпочалися переговори Януковича та Цзіньпіна у вузькому колі.

Зустріч Януковича і голови КНР
Зустріч Януковича і голови КНР

Під час зустрічі з Ма Каєм Янукович зазначив, що Україна надає великого значення роботі Спільної українсько-китайської комісії і наголосив на важливості реалізації всіх стратегічних рішень цієї комісії.

Зустріч Януковича з віце-премєром Державної ради КНР
Зустріч Януковича з віце-прем'єром Державної ради КНР

"Я буду ставити завдання першому віце-прем’єру Арбузову, щоб після мого візиту він з вами зв’язався і домовився про зустріч для початку якомога швидшої практичної реалізації прийнятих рішень", - сказав він.

Янукович зустрівся з віце-премєром Державної ради КНР
Янукович зустрівся з віце-прем'єром Державної ради КНР

Янукович запевнив, що Україна активно підтримуватиме стратегію розбудови Великого шовкового шляху, яку ініціював голова КНР Сі Цзіньпін.

Перед початком зустрічі Янукович та Ма Кай оглянули виставку спільних українсько-китайських проектів в авіабудуванні, АПК, агрохімічній галузі, інфраструктурі, вугільній галузі, відновлювальній енергетиці та реалізації проекту "Повітряний експрес".

Під час зустрічі з головою Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників Янукович заявив, що Україна готова наповнювати Договір про стратегічне партнерство новим змістом

Янукович із головою Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників
Янукович із головою Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News