Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США закликають владу України "дослухатися до голосу свого народу"

Четвер, 5 грудня 2013, 11:34

Державний секретар США Джон Керрі закликав український уряд "дослухатися до голосу свого народу", кажучи, що "переважна більшість" населення підтримує курс на зближення із Західною Європою, а не з Росією.

Керрі підкреслив, що демонстрації на підтримку євроінтеграції, від якої Віктор Янукович відмовився, зібрали "неймовірну кількість" учасників, повідомляє "Голос Америки".

"Янукович, очевидно, виніс особисте рішення, з яким населення не погоджується", - заявив Керрі на прес-конференції у Брюсселі, де пройшла зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО.

"Ми бачимо яскраві свідчення того, що є люди, які виступають за зближення з Європою. І ми підтримуємо переважну більшість українців, які хочуть такого майбутнього для своєї країни", - заявив Керрі.

"Ми закликаємо український уряд дослухатися до голосу свого народу, який хоче жити в умовах свободи, процвітання і великих можливостей. Ми закликаємо всі сторони вести себе мирно. Насильству немає місця в сучасній європейській державі", - додав він.

Раніше міністри закордонних справ НАТО засудили застосування "надмірної сили" проти демонстрантів в Україні, закликавши всі сторони утриматися від провокацій.

Керрі, незважаючи на заяву міністрів, зазначив, що не бачить, яким чином Альянс міг би допомогти в розв'язанні кризи.

"Цю проблему український народ повинен вирішити зі своїми лідерами, а лідери повинні прислухатися до народу", - заявив він.

Що стосується спроб Росії переманити Україну на свій бік, Керрі заявив, що українці повинні мати можливість зробити власний вибір, без подібних "торгів".

Держсекретар вирішив не поїхати в Україну на нараду міністрів країн ОБСЄ, і замість цього полетіти до Молдови, яка, як і Грузія, минулого тижня підписала угоду про зближення з ЄС.

До Києва замість Керрі спрямували помічника держсекретаря США Вікторію Нуланд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...