Темник підлестив студентам: ви допоможете підписати вигідну угоду з ЄС

Четвер, 5 грудня 2013, 12:38

Протест студентів дозволить Україні підписати асоціацію з ЄС на більш вигідних умовах.

Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник на зустрічі зі студентами Київського національного університету будівництва і архітектури в четвер.

"Саме завдяки вашій громадянській позиції ЄС нарешті почув президента України і уряд, і готовий до продовження переговорів, ключовими на яких мають стати інтереси України, її економіки та її громадян", - сказав він.

"Упевнений, що з інтересами України почнуть рахуватися. І тоді, коли це станеться, Україна, нарешті, підпише угоду про асоціацію на вигідних для економіки країни умовах", - зазначив Темник.

Студентські протести в Україні почалися після відмови уряду і президента підписати угоду про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі 28-29 листопада, в тому числі через тиск Росії.

Влада України заявила, що угоду має бути переглянуто, і одночасно відновили переговори про активізацію відносин з Росією.

Конфліктна ситуація загострилася після того, як у ніч на 30 листопада співробітники спецпідрозділу "Беркут" жорстко розігнали мітингувальників на Майдані Незалежності.

У результаті до вимог протестуючих про підписання угоди про асоціацію та відставку уряду додалися також вимоги про перевибори парламенту і президента.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...