Місію Кокса-Кваснєвського вирішили залишити у "бойовій готовності"

Четвер, 5 грудня 2013, 14:10

Місія екс-президентів Пета Кокса та Олександра Кваснєвського готова повернутися в Україну, якщо в цьому буде необхідність.

Таке рішення було прийнято в четвер у Брюсселі на засіданні Конференції президентів, яка є керівним органом Європарламенту - до неї входять президент, віце-президенти і лідери політичних груп.

"Місія Кокса-Кваснєвського повинна залишатися в стані готовності відправитися в Україну, якщо в цьому є необхідність", - заявили в Європарламенті.

Крім того, в "грудні-січні президент Європарламенту Мартін Шульц оцінить з українськими керівництвом і опозицією, чи є від місії користь, щоб знову вирушити в Україну".

Також прийнято рішення, що Європарламент на пленарному засіданні 10 грудня розгляне питання Східного партнерства в цілому і ситуацію в Україні зокрема.

"Українське питання буде на порядку денному у вівторок, але вони (президенти) вирішили, що фокус буде не тільки на Україні, але і на всьому Східному партнерстві", - відзначило джерело.

"Відбудеться дискусія по Східному партнерству і наступним голосуванням у середу відповідної резолюції", - уточнили в ЄП.

Чергова пленарна сесія Європейського парламенту запланована з 9 по 13 грудня в Страсбурзі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування