Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США закликали владу України прислухатись до голосу народу

Четвер, 5 грудня 2013, 15:21

США закликають український уряд прислухатись до голосу народу, який воліє жити в умовах свободи, і не дати країні скотитися до хаосу й насильства.

Про це у четвер заявила заступниця Державного секретаря США Вікторія Нуланд у виступі на зустрічі Ради міністрів ОБСЄ, який наводить посольство США в Україні.

За її словами, за Україною зараз спостерігає весь світ.

"Всі принципи і цінності, на яких ОБСЄ було засновано майже 40 років тому, сьогодні повисли на волосинці між Майданом і Банковою і по всій країні: суверенітет, свобода вибору, свобода асоціацій і альянсів, свобода зборів і слова, демократія і конституційне врядування, мир і стабільність", - каже Нуланд.

За її словами, для України це момент піти назустріч прагненням свого народу або ж розчарувати його і піддати ризикові хаосу й насильства".

Нуланд зазначила, що США стоять на боці народу України, який бачить своє майбутнє в Європі і хоче повернути країну до здорового економічного клімату і єдності.

Вона закликала всі сторони відмовитись від насильства:

"Ті, хто порушує права людини, повинні стати перед судом; має бути визнано фундаментальні свободи слова і мирних зібрань; має бути захищено журналістів; має бути дотримано демократичних законів і верховенства закону".

США закликають український уряд прислухатись до голосу його народу, який воліє жити в умовах свободи, можливостей і добробуту.

Сполучені Штати підтримуватимуть Україну і працюватимуть з нею на цьому шляху, запевнила Нуланд.

"Нехай Київ 2013-го увійде в українську історію та в історію ОБСЄ як момент вибору на користь демократії, процвітання, верховенства закону, прав людини – задля Європи і задля вільнішого світу", - резюмувала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...