Голова МЗС Швеції: розгін Євромайдану – приклад порушення принципів ОБСЄ

Четвер, 5 грудня 2013, 17:24

Ситуація з розгоном Євромайдану є наочним прикладом порушення принципів ОБСЄ.

Про це заявив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, виступаючи під час засідання ради міністрів ОБСЄ в четвер у Києві.

"Насильство з боку правоохоронних органів в суботу - це наочний приклад порушення цінностей і принципів ОБСЄ, загальних для всіх нас. Я закликаю президента і уряд країни до забезпечення свободи вираження думки, зібрань, захисту цінностей і основ ОБСЄ", - сказав він.

Дипломат закликав усі сторони протистояння в Україні уникати насильства.

Як відомо, цього року в ОБСЄ головує Україна.

30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

Вдень 30 листопада тисячі українців самоорганізувалися та вийшли на Михайлівську площу, щоб висловити свій протест проти силового розгону мирного мітингу.

1 грудня у Києві відбулося Віче, організоване опозицією, на яке вийшло кількасот тисяч людей.

Пізніше учасники протесту зайняли частину будівлі Київської міськадміністрації, Будинок профспілок та колишній Жовтневий палац.

У той самий день на вулиці Банковій біля адміністрації президента відбулася сутичка між силовиками та мітингувальниками.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування