Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС поки не вводитиме санкції проти українських посадовців

П'ятниця, 6 грудня 2013, 14:09

Європейський Союз не обговорює можливість введення санкцій щодо українських посадовців.

Про це заявила представник глави європейської дипломатії Кетрін Ештон Майа Косьянчич, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я не можу сказати, що може трапитися. Вам добре відомо, що заборони є крайнім заходом. Ми застосовуємо їх тільки тоді, коли є оцінка, що їх необхідно використати", - пояснила вона.

"У понеділок я сказала, що це - не питання, яке ми обговорюємо зараз. Цілком очевидно, що як інструмент, це існує, але я не можу будувати припущень, яким може бути наступний крок", - додала вона.

Водночас Косьянчич підкреслила, що в даний час позиція ЄС "абсолютно чітка, коли мова йде про повагу громадянських прав, коли ми говоримо про те, що застосування сили має бути припинено".

"Демонстрації повинні бути мирними. Ми абсолютно чітко говоримо і про те, що має бути діалог між урядом і опозицією, щоб вирішити розбіжності мирним чином", - зазначила європейський дипломат.

Як повідомлялося, представники західних країн, у тому числі представники ЄС, різко засудили дії української влади під час масових демонстрацій, що почалися після рішення офіційного Києва зупинити підписання угоди про асоціацію.

У тому числі негативну реакцію викликав силовий розгін мітингу на Майдані 30 листопада.

Українська опозиція звернулася до ЄС і США з проханням ввести санкції проти чиновників, які дозволяють застосовувати силу проти демонстрантів.

Раніше петиція з проханням до США покарати Януковича зібрала 100 тисяч підписів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...