Регіонал пропонує Януковичу нагородити "беркутівців", які зачищали Банкову

П'ятниця, 6 грудня 2013, 16:28

Депутат від Партії регіонів Олег Царьов пропонує президентові Віктору Януковичу подати до державних нагород бійців "Беркута", які захистили від захоплення Адміністрацію президента, будинок уряду та інші державні установи.

Про це він заявив у п'ятницю під час круглого столу, присвяченого політичній ситуації, що склалася в країні, повідомляє УНІАН.

"Нам потрібно захищати свою міліцію. Саме тому я звернувся до президента з проханням нагородити співробітників, які, ризикуючи, захистили державні установи, Адміністрацію президента, забезпечили порядок", - сказав Царьов.

Аналізуючи ситуацію, що склалася в Києві, "регіонал" зазначив, що нинішні виступи людей на центральній площі столиці істотно відрізняються від виступів осені 2004 року.

"Цей Майдан кардинально відрізняється від того, який був, - він був менш агресивний. У цьому Майдані - беруть участь бойовики", - сказав Царьов.

Він також переконаний, що провокатори, які ініціювали сутички з міліцією 1 грудня на вулиці Банковій, "були найняті опозицією, працювали на опозицію".

Також Царьов не виключив, що нинішній вихід людей на Майдан був "інспірований з-за кордону" і повинен був відбутися навесні наступного року, але "був терміново розгорнений зараз".

"І відповідальність за те, що відбувається зараз, повинна нести українська опозиція", - вважає Царьов.

Також, за його словами, найголовніше для опозиції - протриматися ці вихідні на запланованій масовій акції, оскільки далі йтиме низка свят, зокрема церковних, які люди, як правило, відзначають в колі сім'ї.

"Для опозиції головне потрібна хоч маленька, але перемога. І головне для влади протриматися ці вихідні і не дати опозиції цю перемогу", - сказав Царьов.

Як відомо, 1 грудня під час масової акції протесту проти дій влади, на вулиці Банковій відбувся штурм Адміністрації президента. Опозиція заявила, що це провокація, зрежисована владою.

Стримували штурмовиків солдати внутрішніх військ. Після того бійці спецпідрозділу "Беркут" жорстко зачистили територію.

В ході цієї операції спецназівці затримали як мінімум 9 мимовільних свідків, яких тепер звинувачують в організації масових безпорядків.

Влада також заявила, що лікарнях міста Києва знаходяться з важкими ушкодженнями 52 правоохоронці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News