Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Столичні мажоритарники вирішили не пускати Попова і Ко до Київради

Субота, 7 грудня 2013, 12:39

Депутати–мажоритарники об’єднаються для прийняття рішень у столиці.

Про це 7 грудня зі сцени на Майдані Незалежності оголосив нардеп Володимир Яворівський.

Він нагадав, що термін повноважень нинішньої Київради вже сплив, а тому по суті "в столиці немає жодної легітимної влади".

"Тому ми, депутати-мажоритарники, обрані у Києві, об’єднуємося у Київраді і не допустимо до міської Ради ані Попова, ані народних депутатів. Ми будемо там самі проводити прийоми громадян", - заявив він.

Пізніше в коментарі УП Яворівський уточнив, що координаційна депутатська рада складатиметься з 13 депутатів та кількох представників громадських організацій.

Членами правління Ради будуть Наталія Новак (УДАР), Володимир Бондаренко ("Батьківщина"), Андрій Іллєнко ("Свобода").

"Ми будемо приймати громадян, намагатимемось вирішити їх питання і навіть візьмемо на себе деякі господарські питання, наприклад прибирання на випадок сильного снігопаду", - зазначив він.

Також Яворівський заперечив репліку про те, що це є фактично самозахопленням влади.

"Ми є легітимними депутатами, обраними рік тому, і ніхто не зможе нам цього (захоплення) закинути. Попов призначений, Київрада втратила повноваження, районні ради скасовані, а мера – немає", - додав він.

Разом з тим на питання, що Попов таки лишається фактичним головою КМДА, а тому депутати не можуть не допустити його до Київради, Яворівський зазначив: "Ми просто кажемо йому,  що йому немає навіщо приходити".

"Якщо технічні працівники (чиновники у  Київраді) хочуть виконувати свої функції - будь ласка, охорона їх пропустить",  - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування