Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Безвізовий режим з ЄС Азаров теж збирається узгоджувати з Росією

Субота, 7 грудня 2013, 18:08

На думку прем’єра Миколи Азарова, блокуючи уряд і Верховну Раду, опозиція блокує підписання угоди про безвізовий режим з Євросоюзом.

Про це повідомляє "Урядовий портал".

Азаров заперечує, що пауза з підписанням Угоди про асоціацію з Європейським Союзом "поставила хрест" на підписанні угоди про безвізовий режим.

"Це абсолютно не так. Оскільки безвізовий режим визначається окремою угодою і для її реалізації необхідне повне виконання нашою державою певних вимог, чітко визначених критеріїв. Переважну більшість вимог Україна виконала", - стверджує він.

Серед цих вимог Азаров назвав реадмісію – прийом незаконних мігрантів з країн-членів ЄС, які проникли на їх територію з України.

"Цей пункт вимагає від нас величезних організаційних та матеріальних витрат, вжиття низки заходів щодо посилення охорони державного кордону. Ми пішли на це, і протягом останніх років займалися вирішенням цих питань", - зауважив Азаров.

Він стверджує, що в уряду тепер "повне розуміння з колегами з ЄС, що цей план виконаний".

За словами Азарова, залишилося прийняти у Верховній Раді законопроект щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні.

"Цей законопроект зараз знаходиться на розгляді в парламенті. Але лідери опозиції не дуже "палають бажанням" прийняти цей закон: вони заблокували роботу Верховної Ради, і від них в цьому питанні багато чого залежить", - каже глава уряду.

На переконання прем'єра, вирішення важливого питання про безвізовий режим з ЄС пов’язано й з позицією російської сторони.

"Саме тому ми запропонували обговорити всі протиріччя у трьохсторонньому форматі. Адже введення безвізового режиму з ЄС означає відкриття безвізового режиму для громадян з країн ЄС на нашому східному кордоні", - заявив Азаров.

"Тому російська сторона висловила занепокоєння з цього приводу, адже буде втрачений контроль на кордоні, і навіть лунали виступи окремих російських політиків щодо введення віз для громадян України, що для нас є категорично неприйнятним. В даній ситуації без участі трьох сторін буде дуже важко знайти компромісне рішення", - зазначив Азаров.

Прем’єр сподівається, що найближчим часом такі переговори відбудуться і "шлях до підписання угоди про безвізовий режим буде відкритий".

"Але вирішувати існуючі проблемні питання в умовах блокування Адміністрації президента, уряду, парламенту та інших державних установ доволі важко", - сказав він.

Азаров закликав політиків прислухатися до його слів:

"З безвідповідальними політиками, екстремістами, авантюристами, провокаторами немає про що говорити. Але якщо політики вважають себе відповідальними за долю України, вони повинні прислухатися", - сказав Азаров.

Джерело відео - "5 канал"

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування