Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захарченко обіцяє карати за погрози на адресу правоохоронців та суддів

Неділя, 8 грудня 2013, 01:08

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко каже, що криміногенна ситуація в Києві загострюється і обіцяє притягнути до відповідальності тих, хто погрожує  працівникам правоохоронних органів, суддям та їх сім'ям.

Про це йдеться у зверненні міністра до киян і гостей столиці, опублікованому напередодні на сайті МВС.

Зокрема, голова МВС відзначив, що моніторинг засобів масової інформації свідчить про розгорнення проти МВС "масштабної, викривленої,побудованої нерідко на неперевірених даних, інформаційної пропаганди".

"Окремі політики ставлять питання щодо нелегітимності діючої влади. Закликають до побиття працівників міліції, штурму та захоплення органів влади. Яку правову оцінку слід давати таким діям? Громадськості нав’язується думка і пропагується ненависть до міліціонера та правоохоронної системи в цілому", - зауважує він.

За словами Захарченка, погрози на адресу правоохоронців і навіть - до членів їх родин мають ознаки злочину і тягнуть за собою кримінальну відповідальність.

"Закликаю не вдаватися до таких ганебних вчинків, відрізняти правдиву інформацію... Ми будемо негайно реагувати в рамках закону на погрози працівникам правоохоронних органів, судів та членам їх сімей", - підкреслює міністр.

"Я публічно визнав провину органів внутрішніх справ у надмірному застосуванні сили. Однак відповідальність за хід мирних зборів та їх наслідки повинні взяти на себе і їх організатори та політичні діячі, які виступають на них із різними закликами", - наголошується у зверненні.

Також Захарченко відзначає, що МВС неодноразово підкреслювало необхідність прийняття Закону України "Про мирні зібрання" європейського зразка. Його положення, на думку міністра, чітко б визначили роль, місце та міру відповідальності кожної сторони – учасника таких заходів.

"Органи внутрішніх справ налаштовані до співпраці з будь-якими політичними силами журналістами, народними депутатами та громадськими організаціями щодо забезпечення безпеки людей, захисту громадського порядку", - каже голова МВС.

"Прикладом цьому є спільні патрулювання працівників міліції та активістів із учасників бойових дій в Афганістані. Вони несуть службу разом із правоохоронцями у місцях найбільшого скупчення людей, покликані виявляти провокаторів і порушників громадського порядку, при нагоді урегулювати конфлікти між мітингуючими", - додає він.

Як зазначає міністра, у цілому в регіонах криміногенна обстановка "суттєво не змінилася".

"Однак виникає стурбованість щодо оперативної обстановки у місті Києві, де зросли окремі злочинні прояви, зокрема квартирні крадіжки, пограбування, хуліганства. До столиці, нажаль, направляються і особи з сумнівними намірами", - зазначає Захарченко.

"Мали місце затримання на Майдані провокаторів, осіб, які під виглядом благодійників збирали кошти на потреби мітингувальників тощо. Тому закликаю вас бути пильними та про всі підозрілі вчинки негайно повідомляти працівників міліції", - йдеться у зверненні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування