Діаспора в 20 містах світу в неділю підтримає Київ

Неділя, 8 грудня 2013, 10:56

Українці у всьому світі приєднуються до Маршу мільйона, оголошеного в Україні на 8 грудня.

Акції солідарності з українськими протестувальниками відбудуться у багатьох містах США, Канади та Європи, повідомляє портал діаспори VIDIA.

У деяких містах українці вийдуть на вулиці вдруге та втретє.

Зокрема, у США акції підтримки єврореволюції відбудуться щонайменше у 10-ти містах.

У Чикаго українці на підтримку Євромайдану вивісили в українській частині міста прапори та пов’язали жовто-сині стрічки. Одна із парафій навіть створила власну "йолку", яку буде прикрашено плакатами, як на майдані у Києві.

У Нью-Йорку до української громади приєднається також польська, а трансляція нью-йоркського Євромайдану буде виведена в інтернет.

Також, українці вийдуть на вулиці Бостона, Філадельфії, Рочестера, Сент-Пола, Лос-Анджелеса, Сан-Дієго, Сан-Франциско та Маямі.

Марш Солідарності пройде у Ванкувері.

За результатами акції буде відзнято відео-звернення до київського Майдану, картинка для канадських та місцевих ЗМІ, а також будуть зібрані і передані кошти на підтримку протестувальників у столиці. Свою підтримку висловлять українці Торонто.

Представники різних кіл ініціювали зібрання усіх українців у Відні.

У Римі українці зберуться на Майдан, щоб привернути увагу туристів та італійців. Мирна хода пройде також у італійському місті Брешті.

На підтримку демократичної України у Парижі закликають зібратися біля центру Помпіду. Мітинги також відбудуться у Мадриді, Лісабоні, Порту та Фару, Лондоні.

Акції на підтримку протестів в Україні відбуваються у різних містах світу з кінця листопада.

До силового розгону Євромайдану діаспора активно мітингувала у більш, ніж 20-ти країнах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування