Міліція: готується штурм Адміністрації Януковича та Кабміну

Неділя, 8 грудня 2013, 13:14

Міністерство внутрішніх справ заявляє про наявність інформації про підготовку 200 людей до штурму будівель Адміністрації президента й Кабінету міністрів у Києві.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу МВС.

"Станом на 13:00 у МВС є інформація про те, що близько 200 молодих людей у центрі міста екіпіруються масками, газовими балончиками, ціпками, пляшками із запальною сумішшю й збираються прямувати вбік Адміністрації президента й Кабінету міністрів", - говориться у повідомленні.

МВС нагадує про кримінальну відповідальність за такі дії й закликає не підбурювати громадян на вчинення злочинів.

У повідомленні зазначається, що на Майдані Незалежності депутат від "Батьківщини" Сергій Пашинський закликав штурмувати органи державної влади.

Водночас, станом на 13.30 обстановка на вулиці Банковій залишається спокійною.

З боку Лютеранської перед кордоном правоохоронців під АП стоять люди з державною символікою – стрічками й прапорами. Уздовж вулиці стоять чи ходять групи людей, які скандують: "Слава Україні! - Героям слава!", "Слава нації! - Смерть ворогам" і "Україна – понад усе!".

Також на вулиці Шовковичній, неподалік від Міністерства внутрішніх справ і АП, теж стоять невеликі групи людей із державною символікою, повідомляє журналіст "Української правди".

А на перехресті Інститутської та Банкової, з іншого боку від АП, два кордони опозиції із символікою переважно партії УДАР заблокували Банкову, організувавши приблизно 200-метровий коридор із бійцями внутрішніх військ, повідомляє "ЛігаБізнесІнформ". 

Із боку Адміністрації президента Банкова заблокована приблизно 200 бійцями внутрішніх військ у повному екіпіруванні. За ними стоять 10-15 автобусів, у яких, очевидно, ховаються ще бійці спецпідрозділів. 

Кордони опозиції на вулицю Банкову пропускають журналістів при пред'явленні посвідчення й волонтерів Червоного хреста. Керує діями активістів народний депутат Геннадій Москаль.

За словами Москаля, опозиція не планує мітинг біля вулиці Банкова. Він дає розпорядження нікого не пускати на вулицю Банкову. Посередині вулиці волонтери й активісти постійно підтримують контакт із бійцями внутрішніх військ.

На Майдані Незалежності в цей час триває віче, виступають громадські й політичні лідери, людей стільки, що на Майдані й Хрещатику майже не проштовхнутися. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування