Штаб нацспротиву: надзвичайний стан може бути введений в інтересах Росії

Неділя, 8 грудня 2013, 16:19

Надзвичайний стан в Україні може бути запроваджений за ініціативи та в інтересах іноземної держави.

Про це йдеться у зверненні Штабу національного спротиву, який поширює прес-служба партії "Батьківщина".

У політсилі повідомили, що "Штаб національного спротиву одержав абсолютно достовірну та перевірену інформацію про зміст переговорів Віктора Януковича та Володимира Путіна в Сочі 6 грудня цього року".

"У якості умови надання фінансової допомоги режиму Януковича Кремль поставив умову "наведення порядку в Україні", під чим мається на увазі запровадження надзвичайного стану та жорстке силове придушення масових акцій протесту", - уточнили у політсилі.

"Запровадження надзвичайного стану означатиме замах на права і свободи громадян: запровадження комендантської години, проведення обшуків житла громадян без санкції суду, встановлення цензури, обмеження використання мережі Інтернет, заборону масових заходів та страйків", - йдеться у заяві.

"В таких умовах будь-який громадянин може бути безпідставно заарештований, кинутий за грати та підданий катуванню. Немає жодних сумнівів, що режим Януковича в разі запровадження надзвичайного стану буде робити саме це, щоби придушити протести, залякати їх учасників та всіх громадян", - зазначили у штабі.

"Ми звертаємося до представників силових структур, на які законом покладено завдання забезпечення режиму надзвичайного стану, а саме Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України та Військової служби правопорядку, із закликом не брати участі в нелегітимних діях режиму, що обмежують права і свободи громадян", - сказано у документі.

"Ви маєте для цього чітку підставу - статтю 60 Конституції, згідно з якою ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази. Також нагадуємо про відповідальність за віддання і виконання явно злочинних наказів чи розпоряджень", - звернулися до правоохоронців.

"Зважаючи на те, що надзвичайний стан в Україні може бути запроваджений за ініціативи та в інтересах іноземної держави, це поставить під загрозу суверенітет, територіальну цілісність і недоторканність України. Звертаємося до Збройних Сил України із закликом виконати свій конституційний обов’язок відповідно до статті 17 Основного Закону, не дати через запровадження надзвичайного стану позбавити Україну незалежності", - заявили у штабі.

"У разі спроби Януковича неконституційно запровадити надзвичайний стан в Україні, Штаб національного спротиву, спираючись на волю народу, вважатиме президента, Кабінет Міністрів, інші органи державної влади нелегітимними і змушений буде взяти на себе всю повноту відповідальності за ситуацію в країні", - йдеться у заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News