Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові підтримали Євромайдан рок-концертом, у Луганську - мітингом

Неділя, 8 грудня 2013, 16:25

У Харкові біля пам'ятника Тарасові Шевченку відбувся рок-концерт на підтримку Євромайдану.

У ньому взяли участь Сергій Жадан і "Собаки в космосі" (Харків), "Транс-Формер" (Полтава), "ДК Dance" (Суми), Вертеп (Дніпропетровк), "Stone Band", (Донецьк) тощо, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

І молодь, і люди старшого віку танцювали і навіть водили хороводи під музику.

Багато хто традиційно прийшов із прапорами України та ЄС, а також плакатами "Без люстрації не буде вільної нації!", "Доки ми разом нас не подолати", "Панду-геть!" (підпис під пандою кунг-фу з головою президента України Віктора Януковича) тощо.

До пам'ятника Шевченка прикріпили листки з карикатурами на "Беркут", що розганяє Євромайдан.

Крім рок-гуртів із різних міст Східної України, виступила також російська рок-виконавиця Умка.

Свою підтримку Євромайдану також висловив російський письменник Олексій Радов.

"Ви – великі молодці, що стільки людей вийшли і показали цьому "Беркуту" з його невиправданою жорстокістю, що так робити не треба. Гордість за вас і дика заздрість, тому що у нас народ після того, як трошки побили, навпаки, взагалі перестав виходити. А тут така одностайність, без політичних гасел, все дуже дружелюбно... Спасибі вам велике, що ви це робите, ви нам дуже допомагаєте!", - сказав Радов.

Присутні також ухвалили резолюцію з вимогою відновити євроінтеграційний процес, покарати винних у побитті мирних громадян 30 листопада та 1 грудня, порушити кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ, звільнити всіх політв'язнів, відправити у відставку уряд та провести дострокові парламентські та президентські вибори.

А у Луганську на підтримку київського "Маршу мільйонів" 8 грудня вийшли близько тисячі людей, повідомляє УНІАН.

Мітинг розпочався о 12 годині в центрі Луганська на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку під державними прапорами та партійними прапорами ВО "Батьківщини", ВО "Свобода" та "УДАРу". Крім цього, була присутня символіка Євросоюзу, зокрема, прапор Євросоюзу з написом "Луганськ".

Виступаючі під час мітингу висловили свою підтримку київському Євромайдану, засудили побиття громадян на Майдані Незалежності та біля Адміністрації президента.

Підтримали вимоги Євромайдану звільнити затриманих, покарати винних у побитті людей, відправити у відставку "уряд Азарова". Пролунав і заклик бойкотувати Форум депутатів всіх рівнів, який відбудеться у Луганську 9 грудня.

Усі виступи супроводжувалися схваленням людей, які зібралися та вигуками "Слава Україні!", "Героям слава!".

Мітингувальників охороняла велика кількість міліціонерів. Водночас, мітинг бойкотували члени організації Донського козацтва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування