Німеччина робить ставку на Кличка – Der Spiegel

Неділя, 8 грудня 2013, 16:54

Канцлер Німеччини Анґела Меркель та група європейських консервативних партій (Європейська народна партія) збираються підтримати Віталія Кличка як головного суперника Віктора Януковича на майбутніх президентських виборах.

Про це в неділю, 8 грудня, повідомляє журнал Der Spiegel з посиланням на поінформовані джерела у федеральному уряді та Європейській народній партії, передає "Німецька хвиля".

За інформацією часопису, планується запросити Кличка для виступу на наступній зустрічі глав держав та урядів з членів ЄНП, заплановану на середину грудня в Брюсселі.

Передбачається також, що Кличко матиме можливість особисто поспілкуватися з канцлеркою ФРН Анґелою Меркель, крім того, вони публічно покажуться на людях.

Крім того, партія Кличка "УДАР" отримує підтримку у сфері логістики від ЄНП та Фонду імені Конрада Аденауера, наближеного до партії ХДС Анґели Меркель.

Як повідомляє AFP з посиланням на Der Spiegel, серед іншого ці організації проводять навчальні семінари й тренінги для депутатів від партії "УДАР" та їхніх помічників.

Як пише Der Spiegel, не так давно радник Меркель із зовнішньополітичних питань Кристоф Гойсґен, голова відомства федерального канцлера Рональд Пофалла і міністр закордонних справ ФРН Ґідо Вестервелле провели з Віталієм Кличком конфіденційні переговори і пообіцяли йому підтримку.

Саме у Кличкові німці нібито вбачають провідного лідера української опозиції.

Як відомо, Кличко тривалий час мешкав і має бізнес у Німеччині.

Нещодавно повідомлялося, що з ним хочуть провести переговори і у Франції

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування