Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тягнибок і Яценюк: в урядовому кварталі ми нічого не захопили, понеділок буде визначальним

Неділя, 8 грудня 2013, 18:16

Опозиція підкреслює, що не захоплювала адміністративних будівель в урядовому кварталі.

Про це заявив лідер "Свободи" Олег Тягнибок на брифінгу у Будинку профспілок.

"Нам надважливо, щоби і у понеділок була достатня кількість людей, для того щоби ми могли утримувати блокаду адміністративних будівель теперішньої влади", - зазначив він.

Тягнибок уточнив, що "всі ці розмови провокаційні, що нібито ми захоплювали якісь адміністративні будівлі, це є брехня і неправда".

"Ми робимо мирну акцію протесту. Ми блокуємо квартал урядовий, але не рухали урядових будівель. Мешканці цієї території кияни, які проживають у цьому кварталі, можуть вільно проходити, пропускають їхні автомобілі вільно, тут проблем немає", - запевнив політик.

Він уточнив, що на кожному блокпості є коменданти, які все контролюють.

У свою чергу глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк ще раз підкреслив, що це мирна акція і "ця ніч і завтрашній день є визначальними".

"Ми оголосили про розширення акції. Зараз весь Київ - фактично Майдан. Ми запрошуємо всіх починаючи з 5 ранку збиратись на Майдані і пікетувати урядові органи", - уточнив він.

"Жоден урядовий орган не захоплений, жодне приміщення не захоплене. Ми працюємо виключно в рамках українського закону. Мирні пікети проти Віктора Януковича і за європейську інтеграцію", - додав Яценюк.

Раніше 8 грудня мітингувальники вирішили, що пікетуватимуть увесь урядовий квартал.

Після чого Служба безпеки України розпочала розслідування у зв'язку із діями, що спрямовані на захоплення держвлади в Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування