Баррозу: ЄС має бути на боці народу України в цей важкий момент

Понеділок, 9 грудня 2013, 11:32

Молоді люди на холодних вулицях Києва пишуть нову повість для Європи і Європейський Союз має право і обов'язок їх підтримати.

Про це заявив президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Виступаючи в понеділок у Мілані, президент Єврокомісії сказав: "Подивіться на Україну. Ті молоді люди, які борються на вулицях України в мерзлоті, пишуть нову повість для Європи".

На цьому місці його перервали тривалими оплесками, після яких Баррозу продовжив:

"Коли ми бачимо на холодних вулицях Києва чоловіків і жінок з прапорами ЄС, які борються за цей європейський прапор, це тому, що вони також борються за Україну і за своє майбутнє", - сказав Баррозу.

"Тому що вони знають, що Європа це не просто земля можливостей в плані економічного розвитку, але тому що вони бачили, що сталося це в Польщі, що відбулося в Балканських країнах, і тому що Європа - це обіцянка надії і свободи", - зазначив він.

У зв'язку з цим президент Єврокомісії заявив: "Я думаю, що ЄС має право і обов'язок стояти на боці народу України в цей дуже важкий момент".

Він також заявив, що вважає "неправдою", що європейський шлях розвитку підтримують тільки українці західній частині країни.

"Це не правда, що це (підтримка європейського вибору) тільки на західній частині України. Ні. Більшість українців дбають про майбутнє в мирі та свободі, і я думаю, що це наш обов'язок визнати їх сьогодні", - сказав Баррозу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування