В опозиції говорять, що у влади є два дні на рішення

Понеділок, 9 грудня 2013, 11:31

Тривалість вуличних протестів у Києві зараз повністю залежить від влади, говорить депутат від партії "УДАР" Ростислав Павленко.

У бесіді з DW він нагадав, що для початку діалогу про перезавантаження влади шляхом дострокових виборів опозиція чекає звільнення арештованих під час протестних акцій, покарання винних у побитті маніфестантів і відставки уряду Миколи Азарова.

Щоб ухвалити якесь рішення, у влади є два дні – до прибуття 11 грудня до Києва делегації Євросоюзу, заявив Павленко.

"Дуже сподіваємося, що в середу питання зрушиться з мертвої точки. А якщо ні – ми продовжимо мирний тиск аж до розв’язання ситуації у цивілізований спосіб", - сказав депутат.

Для цього, за його словами, в арсеналі опозиції є багато форм мирного тиску, які відомі в Україні й застосовувалися в інших європейських країнах, "зокрема в Німеччині, у часи скинення комуністичного ладу й возз'єднання країни".

"Ми дуже добре вчимося й будемо ці методи застосовувати. Але я наголошую, усі вони будуть винятково мирними", - додав Павленко.

А екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко сказав кореспонденту DW: "Опозиція діє й доводить, що нинішній уряд не відповідає сучасним політичним реаліям. Тому ми його заблокували".

За його словами, рядові працівники Кабінету міністрів зможуть заходити в будівлі й виконувати свої обов'язки.

"Але керівництво вже відчуває, що воно не може ігнорувати ситуацію. І такий тиск буде щодня зростати", - запевнив політик.

Він не виключив, що опозиція розширить список заблокованих адміністративних будівель.

Луценко упевнений, що прискоренню капітуляції влади могли б посприяти офіційний Брюссель і Вашингтон.

Він привітав заяви західних політиків. "Але, звісно, хотілося б, щоб Захід активніше проводив антикорупційні заходи щодо банківських рахунків і майна українських посадових осіб, отриманих незаконним шляхом", - додав Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування