У ЄС не ставилися б до блокувальників так лояльно - прес-секретар Азарова

Понеділок, 9 грудня 2013, 15:33

Український уряд дуже лояльно ставиться до опозиції, що продовжує блокувати роботу адміністративних будівель усупереч рішенню суду.

Про це заявив прес-секретар прем'єр-міністра Миколи Азарова Віталій Лук'яненко, передає "Укрінформ".

"Уряд і так дуже лояльно ставиться до опозиціонерів і чекає, коли вони розпочнуть переговори і самостійно розблокують незаконно захоплені ними будівлі. У європейських країнах подібні питання уряд вирішує у максимально короткі терміни", - заявив він.

На його думку, європейські політики давно мали засудити подібні незаконні дії:

"Принаймні, в їхніх країнах уряд вирішує подібні питання дуже швидко і не так лояльно, як наш. Наприклад, в Італії та Греції була безліч подібних конфліктів, і там ніхто навіть не допускав можливості захоплення державних будівель".

При цьому Лук'яненко зазначив, що така заминка з європейського боку в оцінці незаконних дій опозиції говорить про двояку політику відносно України.

"Щодня, поки європейські уряди мовчать і не засуджують подібні дії, це зміцнює версію про те, що у них існують подвійні стандарти і подвійні підходи", - заявив прес-секретар Азарова.

Як відомо, 30 листопада під ранок "Беркут" жорстоко розігнав молодь, яка прийшла на мирний мітинг і залишилася на Майдані незалежності на ніч для протесту.

1 грудня на майдани по всій країні через те вийшло значно більше людей. Під Адміністрацією президента тієї неділі сталися провокації, через які бійці спецпризначення побили і невинних мітингувальників, і журналістів. 

З адміністративних будівель мітингувальники зайняли лише Київську міську держадміністрацію (вона ж Київрада) – і вони стверджують, що це законно, оскільки це будівля органу місцевого самоврядування і носій влади, народ, може перебувати там.  Мітингувальники там гріються, харчуються, ночують.

Інші органи влади – Адміністрацію президента, Кабінет міністрів, Верховну Раду – вони лише намагаються блокувати ззовні.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News