Freedom House закликає Януковича піти у відставку

Понеділок, 9 грудня 2013, 21:03

Freedom House вважає, що єдиним шляхом виходу з кризи в Україні є відставка президента Віктора Януковича.

Про це йдеться у прес-релізі організації, опублікованому на сайті.

"Подальше використання українською владою сили має призвести до негайного введення цільових санкцій США і Європейським союзом проти українських урядовців, які відповідають за такі дії", - сказано в заяві.

"Freedom House також закликає президента Януковича піти у відставку, як шлях запустити президентські вибори – єдиний несиловий шлях до закінчення демонстрацій", - вважають в організації.

"Міжнародна спільнота має стояти поряд з демократичними сподіваннями тих сміливих українців, яків вийшли на вулиці", - додали в заяві.

"Президент Януковича втратив підтримку і легітимність серед українців", - сказав голова Freedom House Девід Креймер.

"Ми не підтримуємо управління натовпом, але Януковича створив кризу, відмовившись від інтеграцієїз ЄС, та ігноруючи протестувальників", - зазначив він.

В повідомленні згадують про знесення барикад, які відбулися в понеділок, напад на офіс опозиційних видань, тощо.

"Найкраща річ, яку може зробити Янукович, враховуючі його рішення зламати протести – буде оголосити про його відставку, щоб прокласти шлях для дострокових президентських виборів", - сказав Креймер.

"США, і ЄС мають чинити тиск на уряд, щоб ті дослухались до законних вимог протестувальників, і якщо потрібно, встановити санкції проти осіб, які несуть відповідальність за буд-який насильницький розгін", - наголосив Креймер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування