У Захарченка не побачили сотень тисяч людей на Майдані

Середа, 1 січня 2014, 13:28

У МВС не побачили баготолюдного святкування Нового року на Майдані Незалежності у Києві.

Такий висновок можна зробити з повідомлення прес-служби МВС, яке було поширено 1 січня.

"31 грудня 2013 року на території держави відбулося майже 1,2 тисячі новорічних масових заходів за участю майже 730,7 тис. осіб. Охорону громадського порядку забезпечували понад 12,6 тис. працівників органів внутрішніх справ", - сказано в повідомленні.

"Найбільш багатолюдні заходи відбулися на території Дніпропетровської області (у 43 заходах взяли участь 165 тис. осіб) та на Харківщині (майже 90 тис. осіб взяли участь у 34 урочистостях)", - додали в документі.

Про багатотисячне святкування Нового Року на Євромайдані, на яке прийшло понад кількасот тисяч людей, у повідомленні не згадується.

Євромайадан святкує Новий рік. Фото twitter.com/Batkivshchyna
Євромайадан святкує Новий рік. Фото twitter.com/Batkivshchyna

Грубих порушень громадського порядку під час новорічних масових заходів міліція не зафіксувала.

Водночас у іншому повідомленні МВС заявляє, що "до київської міліції продовжують надходити звернення громадян "з приводу проведення в центральній частині столиці так званого "Євромайдану"".

Лише за останню добу Шевченківськимрайуправлінням столиці зареєстровано 17 повідомлень про протиправні дії мітингувальників, зазначає МВС.

У повідомленні зазначається, що нібито люди скаржаться на неможливість нормального пересування Майданом Незалежності та вулицею Хрещатик.

"Наразі зареєстровано нанесення тілесних ушкоджень, грабежі та крадіжка особистих речей. Так, вчора, 31 грудня, до міліції звернулася волонтерка благодійного фонду із заявою, що мітингувальники – охоронники у Будинку профспілок відібрали в неї особисті речі та скриньки з благодійними внесками", - сказано в повідомленні.

Водночас немає жодного повідомлення про занесення таких випадків до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Крім того МВС не повідомляє, чи пишуть кияни заяви і скарги на блокування центру столиці автобусами МВС та внутрішніми військами.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування