Щодо дій активістів під Святошинським РВВС вже відкрили 5 справ

Субота, 11 січня 2014, 11:25

Київська міліція відкрила ще два кримінальні провадження у зв'язку з подіями, що сталися в ніч на суботу біля Святошинського районного управління міліції Києва.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"Кримінальні провадження відкрито за статтею 279 (блокування транспортних магістралей) і 296 ч.3 (хуліганство)", - зазначили у київській міліції.

Раніше в суботу прес-служба МВС України повідомила, що розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів).

Як відомо, прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за перевищення службових повноважень "Беркутом" біля Києво-Святошинського суду.

В ніч з 10 на 11 січня під Святошинським РВВС у Києві "Беркут" побив Юрія Луценка та ще мінімум трьох людей.

За попередніми даними, постраждало 11 мітингувальників. Точну кількість постраждалих силовиків МВС не оприлюднює, лише зазначає, що "близько двох десятків працівників "Беркуту" отримали різні ушкодження".

Протистояння почалося з того, що автомайданівці заблокували автобуси з "Беркутом" під відділком, оскільки ці правоохоронці, за їхніми даними, причетні до побиття людей під Києво-Святошинським судом.

У п’ятницю цей суд засудив "васильківських терористів" до 6 років в’язниці.

Працівники міліції "у жорсткій формі" вивели з зали суду підсудних. Почалася колотнеча. Працівники міліції почали бити присутніх. Потім сутички продовжилися поза залою суду.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування