Юрист: "В’язнів Банкової" мають випустити завтра, інакше буде порушено закон

Четвер, 2 січня 2014, 21:31

3 січня о 10.00 Печерський суд почне розглядати справу Ярослава Притуленка, єдиного з дев’ятьох затриманих 1 грудня під Банковою активістів, який залишається під арештом.

Як пояснив УП захисник Притуленка Віталій Касько, 3 січня, по суті, це останній робочий день, коли може бути застосований закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

Згідно з цим документом, діяння Притуленко та інших учасників акцій протесту та масових заходів декриміналізовано. Закон також зобов’язує закрити всі раніше відкриті кримінальні справи та впровадження проти активістів протягом 10 днів тобто до 4 січня.

"Таким чином завтра останній робочий день для його застосування. Якщо суд не закриє справу та не звільнить Притуленка, це означатиме, що влада ігнорує прийнятий конституційною більшістю закон", - пояснює Касько.

Касько переконаний, що з 26 грудня 2013 року Притуленко та інші заарештовані, які підпали під дію цього Закону, знаходяться під вартою незаконно.

"Умисне зволікання правоохоронців зі звільненням з-під варти осіб, дії яких декриміналізовано свідчить про їхнє бажання помститися за активну громадянську позицію під час подій 1 грудня 2013 року, відстоювання своїх прав у кримінальному провадженні та намагання притягнути до кримінальної відповідальності працівників міліції, які застосовували фізичне і психічне насильство у процесі затримання і розслідування", - переконаний адвокат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...