Юрій Луценко: Ми всі вже в тюрмі розміром з Україну

Середа, 22 січня 2014, 01:51

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що ймовірність мирного розв'язання конфлікту, що виник в Україні, становить 5%.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу, зазначивши, що "про громадянську війну не йдеться".

"Я не знаю жодного громадянина України, який хоче покласти життя за цю правлячу хунту. Я не знаю такого жодного. Ці кровосісі (представники влади) ніколи своє життя за свого головного організатора цього процесу не покладуть. Немає громадянської війни", - сказав Луценко.

"Ні про яку громадянську війну не йдеться", - підкреслив він.

"Що треба робити? Я вам скажу. Чому я не виступав на останньому віче? Бо був не згоден з не до кінця ефективним планом, який запропонувала опозиція. Я вважаю, що треба речі називати своїми іменами. А виступаючи, не думати, що ми будемо казати слідчому", - вважає Луценко.

"Бо власне ми вже всі в тюрмі. Яка різниця — у меншій чи у великій, на всю країну? Якщо, вибачте, за участь у демонстраціях дають 15 років і стільки ж дають за спробу державного перевороту...", - сказав він.

"Треба перестати думати, що ми будемо говорити слідчому, треба думати, що ми говоримо народу зараз, котрий вимагає свободи. Відповідь дуже проста: у Верховній Раді повинна засідати Народна Рада України — 180 опозиційних депутатів", - вважає політик.

"Вона має вийти і сказати: "Всі, хто хоче вийти з ярма бандитів, заходьте. Так, це угода з тими, хто ще вчора був частиною бандитського механізму, але ми потребуємо цього, щоб не проливати кров. Заходьте. Підписуйте наші вимоги і сідайте з нами як українські депутати. А ті, хто цього не буде робити — поза законом", - наголосив він.

"Всі, хто сьогодні перейде на бік свободи, демократії, нормального європейського закону, є частиною майбутньої влади", - заявив Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування