У Кіровограді протестують проти підтримки облрадою президента

П'ятниця, 24 січня 2014, 19:13

У Кіровограді проходять акції протесту проти дій місцевої влади, повідомляють місцеві ЗМІ та активісти.

Як повідомляє портал Перша, зранку на центральній площі міста зібралось кількасот прихильників влади та представників Євромайдану.

Останні вимагали від депутатів облради не приймати звернення, представники ПР навпаки підтримували це рішення.

Під час мітингу відбулося кілька сутичок, євромайданівці вирвали із рук опонентів кілька партійних прапорів і поламали держаки. Потім між опонентами утворили коридор.

 Мітинг у Кіровограді, фото Перша

Рада, однак, у своєму зверненні все-таки підтримала дії влади та президента. З першої спроби за відповідне рішення проголосували 50 депутатів. Голова обласної ради Микола Ковальчук сказав, що система здала збій і поставив питання на поіменне ручне голосування. Вручну нарахували 54 голоси.

Вдень, повідомляє портал Гречка, у мікроавтобусі Hyundai, який віз обладнання для Євромайдана, повну каністру бензину та повністю заправлений генератор, невідома особа розбила каменем заднє скло та вкинула запалену пляшку із сумішшю "коктейля Молотова". Водій зупинив авто та встиг викинути пляшку, проте отримав численні порізи рук.

Ввечері о 17:00 на площі ім. Кірова знову розпочався мітинг на підтримку Євромайдану, на який прийшли 300 осіб. Спікери стверджують, що силового захоплення будівлі облради і ОДА не буде.

У соцмережах з'явилися повідомлення про те, що в місті проходять й інші акції.

"Просто зараз близько 1000 мітингувальників пікетують будинок голови облради Ковальчука", - пише у Facebook Євген Манженко.

"Тисячною колоню йдем Кіровоградом. Семеро мітингувальників, за чутками - ультрас, вийшли з колони і моментально були запаковані міліцією", - повідомляє він, додаючи, що кіровограці прийшли забирати затриманих з відділку.