Львівська й Івано-Франківська області відкинули ставлеників Януковича

Субота, 25 січня 2014, 14:56

Депутати Львівської облради визнали Народну Раду колегіальним органом, уповноваженим представляти інтереси громади.

Вони утворили виконавчий комітет Львівської обласної ради і скасували рішення, яким облрада раніше делегувала частину своїх повноважень Львівській облдержадміністрації.

Це рішення підтримали 70 депутатів.

Обов’язки голови виконкому ЛОР тимчасово покладено на голову облради Петра Колодія, а першого заступника та заступників голови виконкому – відповідно на першого заступника, заступників голови ЛОР.

Членами виконкому призначені голови профільних депутатських комісій облради з повноваженнями керівників відповідних підрозділів виконкому.

Депутати Львівщини також постановили, що у Львівській області не можуть проводитися заходи за участю армії, МВС та інших силових структур із застосуванням спецзасобів, зброї й військової техніки, спрямовані на обмеження права громадян на проведення мирних зборів.

Між тим, депутати Івано-Франківської облради вирішили створити Народну раду як міжфракційне об’єднання.

"Ми сьогодні створюючи Народну раду в Києві і створюючи Народні ради в місцевих органах самоврядування на місцях, створюємо їх не тільки для задекларування перед українським народом, але й перед світовою спільнотою. Ми хочемо, щоб світова спільнота визнала легітимність зародків нової влади в Україні", - сказав депутат Олександр Сич.

До Народної Ради на Франківщині увійдуть опозиційні депутати обласної ради, які мають бажання працювати в раді, згодом її розширять, ввівши до її складу активістів з громадських і молодіжних організацій.

Перше засідання розпочалося одразу після сесії облради.

Депутати облради зняли з обговорення питання про утворення виконавчого апарату обласної ради і визнали доцільним утворення загону національної самооборони як органу народної дружини обласної ради.

Сесія не розглядала питання про недовіру голові ОДА "регіоналу" Василю Чуднову, бо облдержадімінстрація "ліквідована, не є легітимним органом".

Прикарпатські депутати звернулися до місцевих "регіоналів" із заликом виходити з партії, "на руках якої кров майданівців".

Водночас на сесії ухвалили рішення про виділення з обласного бюджету  коштів (орієнтовно 200 тисяч гривень) на надання юридичної допомоги постраждалим у Києві.

ZIK, "Інтерфакс-Україна", "Радіо Свобода" 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News