Суд взявся за Власенка - пікетувальники заглушили суддю

П'ятниця, 3 січня 2014, 10:44

Печерський районний суд Києва переніс підготовче засідання по справі проти захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка, обвинуваченого у побитті екс-дружини Наталії Окунської. на 10 січня.

Відповідне рішення винесла колегія суддів, повідомляють "Українські Новини".

Власенко заявив клопотання про допуск в якості свого захисника адвоката Анни Боряк, у зв'язку з чим суд переніс засідання.

Засідання вела колегія суддів у складі Інни Отрош, Олега Білоцерківця і Володимира Карабаня.

При цьому, на початку засідання мітингувальники на вулиці так сильно били по склі судового кабінету, що заглушали виступи учасників процесу.

Власенко заявив, що не вірить в те, що такий склад суддів був обраний методом автоматичного розподілу.

За його словами, суддя Отрош має явно вороже ставлення до нього особисто.

Крім того, згідно нового Кримінально-процесуального кодексу такі справи не розглядаються колегіями суддів, зазначив захисник.

Власенко повідомив, що не має наміру заявляти відвід суддям, але підкреслив, що суддя Отрош повинна взяти його самостійно.

В свою чергу Юлія Тимошенко підтримала свого захисника.

Про це повідомляє сайт Tymoshenko.UA.

Тимошенко зазначила, що влада хоче кинути Власенка за грати як інших політв'язнів.

"Янукович заспокоїться тільки тоді, коли його політичні опоненти будуть або в екзилі, або за гратами", - йдеться в заяві Тимошенко.

Екс-прем'єр наголосила, що "політичний терор проти Сергія – це складова частина системної війни, яку Янукович оголосив Україні, її народу, її громадянському суспільству, її журналістам, її студентам, всім нам. Янукович VS Україна".

"Не ми цю війну оголошували, але ми не можемо її програти. І не програємо, якщо кожен буде стояти за кожного", - зазначила вона.

Тимошенко запевняє, що особисто вивчила кожну літеру справи проти Власенка: "В ній немає жодного слова правди".

Вона просить лідерів громадянського суспільства, правозахисників, журналістів, опозицію, всіх небайдужих людей захистити Власенка.

"Тримайся, Сергію, перемога буде за Україною, а це означає за кожним з нас. А поки що вітаю з Новим роком, який розпочався з нових політичних репресій. Сподіваюсь, що він швидко завершиться для їх автора", - йдеться в заяві.

Відео - Радіо Свобода

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування