Янукович пояснив США небажання йти в ЄС футбольними невдачами

П'ятниця, 3 січня 2014, 23:53

Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з американськими сенаторами у грудні жалівся на невдалий для України матч з Анлією на Євро 2012.

Про це у своєму блозі розповів сенатор США Кріс Мерфі, який разом з сенатором Джоном Маккейном брав участь у тій зустрічі.

За його словами, йому довелось вислухати "найдовший монолог у житті", коли Янукович говорив 70 хвилин без перерви. 

"Він починає з того, що ще раз запевняє у своїй відданості курсу на вхоження в ЄС, однак більшу частину промови присвячує перерахуванню проявів неповаги зі сторони Європи до нього та його країни", - пригадує сенатор.

"Він присвячує більш ніж кілька хвилин розповіді про незарахований гол під час матчу чемпіоната Європи проти Англії", - підкреслює Мерфі.

Як відомо, у тому матчі захисник збірної Англії Джон Тері вибив м'яч, що летів у ворота його команди, але, як стало очевидно пізніше, вже з-за лінії воріт. Венгерський арбітр Віктор Кашшаї цей гол Україні не зарахував, через що вона не змогла продовжити участь в чемпіонаті.

В той же час Мерфі пише у своєму блозі, що Янукович справив на нього враження "досвідченого та кмітливого лідера".

Також американець пригадує, що зустріч тривала більше двох годин і сенатор Маккейном був вимушений ініціювати її завершення.

За словам Мерфі, те, що Україна все-таки підписала нові угоди з Росією, не просунувшись більше до Європи, не стало для них несподіванкою,  адже їх зустріч "показала, що він (Янукович) прийняв рішення з цих питань доволі давно".

Раніше Маккейн розповідав, що 90% часу розмови Віктор Янукович присвятив торговельним відносинам України з Росією. В той же час український президент не запропонував жодної конструктивної думки, коли сенатор підняв тему протестів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування