Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свобода" просить перекваліфікувати справу Іллєнка на "замах на вбивство"

Субота, 4 січня 2014, 15:38

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вимагає перекваліфікувати кримінальне провадження за фактом побиття народного депутата Андрія Іллєнка та адвоката Сидора Кізіна з "хуліганство" на "замах на вбивство".

Про це заявив народний депутат Юрій Сиротюк на брифінгу в прес-центрі Штабу національного опору в суботу в Києві.

"Сьогодні міліція трактує цю справу як хуліганство... тут явно людей хотіли вбити", - сказав він.

За словами депутата, відповідальний за побиття "свободівців" - голова Міністерства внутрішніх справ Віталій Захарченко, і він "повинен негайно піти у відставку".

Сиротюк також повідомив , що "Свобода" вимагає відсторонення від виконання обов'язків слідчого Говінского, у якого Іллєнко був на допиті, і якому було відомо місце і час завершення допиту (після якого недалеко від будівлі райвідділу міліції було побито Іллєнка та Кізіна).

Водночас київська міліція просить не поширювати непідтверджену інформацію про нібито можливу причетність правоохоронців до побиття Іллєнко та Кізіна.

У відомстві підкреслили, що саме в "Свободі" визначали, хто саме прийде до міліції для надання свыдчень, а також самі встановлювали час, коли їм зручно підійти, це не був виклик за повісткою.

У прес-службі підкреслили, що Кізін повідомив слідчому, що підійде до міліції разом з Іллєнком близько 16.00 п'ятниці.

У главку зазначили, що "свободівці" пробули в управлінні на вул. Прорізна до 17.20, вже в 17.38 повернулися до міліції із заявою про побиття.

За словами Іллєнка та Кізіна, за 200 метрів від управління на них напали 10 осіб спортивної статури і били їх протягом хвилини.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування