У Черкасах міліціонери зірвали показ фільму про Межигір'я

Неділя, 5 січня 2014, 13:54

Кілька десятків міліціонерів силою прорвалися до місця показу альманаху "Відкритий доступ" у Черкасах – на сходи Центру дитячої та юнацької творчості.

Як передає кореспондент "Прочерку", перед тим люди намагалися живим ланцюгом втримати правоохоронців, на підмогу підходили навіть звичайні перехожі..

Міліціонери відтиснули людей, піднялися на сходи і стали перед екраном, де мали транслювати фільм.

Сутички з міліцією під час спроби показати альманах Відкритий доступ. Фото: Прочерк
Сутички з міліцією під час спроби показати альманах "Відкритий доступ". Фото: Прочерк
Фото: Прочерк
Фото: Прочерк

Представники "Демальянсу" в Черкасах разом з співорганізаторкою показу Наталією Соколенко намагалися вберегти техніку. У той же час міліція спробувала зламати екран, на якому планувалася трансляція фільму. Перед тим під час сутичок правоохронцям таки вдалося зламати проектор, повідомила активіст "ДемАльянсу" Таїсія Плахута.

Фото: Прочерк
Фото: Прочерк
Фото: Прочерк
Фото: Прочерк

Активістів, які закликала міліцію не ламати обладнання, вони відтягували в різні боки.

Організаторам довелося скасувати показ фільму.

Люди виконали гімн України.

Раніше заборону показу фільму правоохоронці пояснили тим, що організатори неправильно оформили заявку на масовий захід. Мовляв, у них є дозвіл на збирання людей і встановлення наметів. Утім на показ фільму немає.

Безпосередньо на показ фільму прийшло близько сотні черкащан.

Як відомо, протягом 2013 року "Відкритий доступ" був показаний приблизно в 20-ти містах України. У більшості міст невідомі перешкоджали показам. Так 27 вересня був зірваний показ у Києві.

У Черкасах в будівлі, де показували альманах, шукали вибухівку. На показі альманаху в Донецьку і Севастополі відключили світло.

У Сімферополі в двері приміщення, в якому проходив показ, кинули димову шашку.

У Миколаєві показ альманаху намагалися зірвати двічі, зокрема співробітники МНС заборонили проведення заходу через нібито несправність електрощитової. Зірвати показ намагалися і в Одесі.

У Броварах місцева влада перешкоджали показу фільму "з метою збереження громадського спокою". Останній випадок спроби зриву показу відбувся 25 жовтня: у Трускавці за 5 хвилин до початку показу альманаху у приміщенні "Народного дому" зникло світло.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування