Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активіста, затриманого на Банковій, перевели у СІЗО

Неділя, 5 січня 2014, 15:25

Ярослава Притуленка, єдиного з дев’ятьох затриманих 1 грудня на Банковій активістів, який все ще знаходиться під арештом, з ізолятора тимчасового тримання перевели в Лук’янівське СІЗО.

Про це "Українській правді" повідомив адвокат Притуленка Віталій Касько.

"Це свідчить про те, влада не збирається виконувати закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань". Працює вибіркове правосуддя", - переконаний захисник.

У суботу сплив 10-денний термін, який визначений законом для закриття всіх кримінальних впроваджень, які були відкриті проти активістів, але жодних позитивних результатів немає.

Родичі Притуленка повідомили, що вони намагалися у неділю передати йому передачу, але в СІЗО відмовилися прийняти її, повідомивши, що будуть приймати тільки з 8-го січня.

Умови утримання в ІТТ краще, ніж в СІЗО, тому очевидно, що відбувається психологічний тиск, кажуть родичі.

8 січня о 17.00 має відбутися чергове засідання Печерського суду у справі Притуленка.

Попереднє суддя Христина Гладун перенесла, оскільки в суд не з’явилися представники прокуратури міста Києва.

В той же час захист Притуленка переконаний, що суддя могла розглядати справу, та, враховуючи закон, прийнятий 19 грудня конституційної більшістю, мала всі підстави просто закрити справу.

19 грудня Верховна Рада проголосувала за звільнення від кримінального переслідування учасників масових акцій. Проект звільняє від відповідальності осіб, які були учасниками акцій протесту з 21 листопада до дня набрання чинності закону.

23 грудня президент Віктор Янукович підписав цей закон.

24 грудня заступник голови Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ Павло Гвоздик заявив, що закон про "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" не може бути застосований на практиці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування