У Кожари "взяли до уваги" резолюцію Сенату США

Середа, 8 січня 2014, 14:17

Міністерство закордонних справ прийняло до уваги резолюцію Сенату США, прийняту 7 січня, і зазначає, що її заклики "відповідають підходам уряду України".

Про йдеться в коментарі департаменту інформаційної політики МЗС, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, МЗС підтримав заклик американських сенаторів утримуватися від застосування сили і підтримувати діалог національного примирення.

"Саме до такого діалогу з метою забезпечення стабільності в державі закликає президент України Янукович, який засудив застосування сили як з боку правоохоронних органів, так і окремих учасників акцій протесту", - йдеться в повідомленні.

"У МЗС України розцінюють ухвалення даної резолюції як вияв підтримки європейського вибору нашої держави та її демократичного розвитку", - заявили в МЗС.

У Кожари заявили, що Україна залишається відданою "стратегічному курсу на європейську інтеграцію і продовженню демократичних реформ".

Також у зовнішньополітичному відомстві підтвердили налаштованість української сторони продовжувати розвивати конструктивні та взаємовигідні відносини зі Сполученими Штатами.

"Ми готові вести відкритий діалог в атмосфері взаєморозуміння, в тому числі з питань європейської інтеграції", - запевняють в МЗС України.

Як відомо, Сенат США прийняв резолюцію, в якій окрім іншого закликав українську владу утриматися від застосування сили щодо мирних демонстрантів і вказав на можливий розгляд питання про введення санкцій у разі повторення насильства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування