Майдан створить страйком і затвердив план дій на січень

Середа, 8 січня 2014, 18:30

Представники ради Всеукраїнського об'єднання "Майдан" заявляють про формування страйкового комітету і перехід до більш ритмічній роботі, але в тому ж мирному руслі.

Про це на брифінгу в середу в Києві заявили члени ради ВО "Майдан", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Хотів би заспокоїти скептиків: настрій бадьорий. Майдан стояв і стоятиме", - сказав член ради ВО "Майдан", колишній депутат Київської міськради Зорян Шкіряк на брифінгу в середу в Києві.

За його словами, вимоги Майдану залишаються незмінними: відставка прем'єр-міністра Миколи Азарова, глави МВС Віталія Захарченка, а також відставка президента України Віктора Януковича й дострокові президентські вибори.

"Акції тривають і будуть динамічнішими. Ми з'являтимемося скрізь, де буде міліцейське та владне беззаконня", - наголосив він.

У свою чергу співачка Руслана розповіла, що на засіданні ради ВО "Майдан" обговорювався план подальшої чіткої організації Майдану та його мобілізації.

"Сьогодні на нараді було оголошено про створення страйкому", - повідомила вона, додавши, що страйком тільки формується, і наразі невідомо, хто ввійшов до його складу.

"Політики там перебувають, зокрема", - сказала Руслана, зазначивши, що велика частина - громадські діячі й активісти.

Крім того, за її словами, вже є план дій Майдану на січень 2014 року.

Руслана також наголосила, що мотивація людей, які залишаються на Майдані, незмінна: дотиснути владу для того, щоб відбулися дострокові президентські вибори.

"Якщо цього не буде, то ми переходитимемо в інший характер протестів", - сказала Руслана.

За її словами, характер протестів залишиться мирним, але це будуть такі протести, на які влада не зможе не реагувати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування