Чорновол: Я подумаю про судовий позов проти Януковича

Четвер, 9 січня 2014, 10:30

Журналістка Тетяна Чорновол, побита у грудні, можливо, подаватиме до суду на президента Віктора Януковича.

Про це журналістка й активістка сказала в інтерв’ю "Deutsche Welle", відповідаючи на запитання, чи збирається вона подавати до суду на президента Януковича:

"Я про це подумаю. Я навряд чи буду зв’язуватися з судами в нашій країні. Я прекрасно знаю, що таке суди в нашій країні".

Чорновол вважає, що її хотіли убити, і підозрює Януковича у замовленні нападу на неї.

"Останні три роки я вважала себе не журналістом, а людиною, яка бореться з Віктором Федоровичем Януковичем. Я провела багато журналістських розслідувань. Так склалося, що я стала піонером з розкриття інформації про його резиденції, наприклад про Межигір'я. Мені вдалося дізнатися про будівництво велетенського нового особняка сім'ї Януковича на мисі Айя в Криму. Ця тема готується до публікації", - пояснила вона.

На думку Чорновол, ця інформація може бути ще більш "вибуховою", ніж її попередні матеріали про Межигір'я, бо "розкіш, з якою вони там будують, ненормальна".

"Що стосується маєтку на мисі Айя, то я влітку 2013 оприлюднила плани забудови будинку. Янукович дуже боїться за свою безпеку. Оприлюднення планів його резиденції - для нього досить сильний удар", - заявила журналістка.

"Що стосується останньої резиденції, то мені вдалося дістати плани закладання комунікацій - вентиляційних шахт, водогонів, каналізації. Будь-яка служба безпеки вам скаже, що якщо така інформація виходить на широкий загал, все потрібно перебудовувати", - зазначила вона.

За словами Чорновол, вона отримала цю інформацію ще "до Майдану".

"Я спочатку отримала інформацію про будівництво цього об’єкта, потім поїхала на базар, купила будівельну каску та пішла туди. Все, що треба, взяла просто голими руками", - заявила журналістка.

На зауваження, що вона фактично викрала ці плани, Чорновол погодилася: "Фактично так. Але оскільки ця резиденція частково розташована на території державної резиденції Конча-Заспа, виходить, що сама резиденція "крадена". Тому ще питання – хто у кого що вкрав".

При цьому Чорновол заперечила, що Янукович "дістав" її особисто.

"Справа не тому, що він мене "дістав". У цьому житті для мене найважливіше – моя країна, Україна як незалежна держава. При президенті Януковичі для цього є певні загрози. Зараз доволі серйозні загрози після переговорів з Путіним", - заявила вона.

На запитання, чи вважає вона, що нападники на трасі хотіли її вбити, Чорновол відповіла: "Мені здається, що так".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...