Голова рятувальників каже, що його люди діяли фахово на пожежі у Харкові

Четвер, 9 січня 2014, 12:17

Рятувальні служби під час ліквідації пожежі на території заводу "Хартрон" у Харкові спрацювали оперативно, професійно та якісно.  

Про це заявив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських, повідомляє УНІАН.

"Абсолютно чітко, професійно та якісно – й це не лише моя думка, це й правоохоронні органи, які почали розслідування, відзначили", - сказав він.

"Спрацювали всі оперативні служби й рятувальна служба за 6 хвилин після виклику. Перша група – 5 машин техніки, автодрабина – були на цьому об'єкті, перевищивши норматив прибуття. І в результаті правильних професійних дій було врятовано 22 людини", - заявив голова ДСНС.

"Точніше (про причини пожежі) ми зможемо сказати, коли закінчать роботу експерти в усіх напрямках, і комісія зможе сказати, яка причина цієї трагедії", - додав Болотських.

За його словами, поки що є дві версії причини пожежі: "порушення правил охорони праці, правил пожежної безпеки, або ці чинники в сукупності, й, однозначно, людський чинник".

"Було виявлено ємності з легкозаймистими предметами, які використовуються на цій ділянці, а також ті, які не використовуються, також є питання до евакуаційного виходу й правил охорони праці та пожежної безпеки", - зазначив голова держслужби.

"Але те, що група реагування спрацювала відмінно, можна було побачити візуально, оскільки обсяг поширення пожежі був мінімальний. Всього працювали 20 одиниць техніки й 112 чоловік особового складу", - наголосив Болотських.

Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул також додав, що Кабінет міністрів ухвалив рішення про виділення коштів у розмірі 100 тис. грн на кожну сім'ю загиблого.

Як відомо, 8 січня в Харкові сталася пожежа на території заводу "Хартрон". Вогонь спалахнув близько 11.30 у п'ятиповерховій виробничій будівлі, яку орендує на території заводу ТОВ "Харківська ювелірна фабрика".

Вогнем було пошкоджено 4-й і 5-й поверхи будівлі на площі 250 кв. м. Рятувальники запобігли поширенню вогню на інші поверхи будівлі. О 14.10 пожежу було ліквідовано.

Рятувальникам вдалося вивести з будівлі 22 людини, 8 людей загинули.

При цьому на відео видно, що люди стрибали і падали з вікон на землю. Тент від вікнами пожежні не розтягнули.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування