Власник "будинку Захарченка" передумав карати активістів

Четвер, 9 січня 2014, 15:55

Кримінальне провадження проти активістів Євромайдану, які двічі пікетували начебто будинок міністра внутрішніх справ у селі Підгірці, припинено.

Про це повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олександр Гнатів, передає "5 канал".

У МВС наголосили: знятий на відео під час пікету маєток Віталію Захарченку не належить, а реальний власник оселі після пікету поскаржився до міліції на хуліганські дії пікетувальників – але 9 січня він забрав заяву з міліції.

"Сьогодні до правоохоронних органів звернувся власник зазначеного будинку із заявою щодо припинення досудового розслідування у кримінальному провадженні відносно осіб, які двічі обклеювали та обмальовували паркан та ворота маєтку, на якому розташований зазначений будинок", - сказав Гнатів.

"Свою заяву власник будинку пояснив тим, що він зустрічався з керівниками Автомайдану, які принесли йому свої вибачення та обіцяли не завдавати шкоду майну. ці вибачення були прийняті", - додав представник МВС.

Лідер Автомайдану Дмитро Булатов підтвердив, що зустрічався із чоловіком, який представився власником маєтку, і активісти не виключають, що юридично так і є.

Водночас Булатов наголосив: ця людина не заперечувала, що в будинку мешкає керівник МВС. Також чоловік сказав, що готовий забрати заяву з міліції, якщо автомайданівці під час наступних акцій гарантуватимуть, що не будуть порушувати закон.

Як відомо, 26 грудня 2013 року та 5 січня 2014 року учасники Автомайдану влаштували пікети поблизу імовірного помешкання міністра Захарченка та зняли його на відео з повітря.