Опозиція вимагає покарати суддю, яка лишила за гратами "в’язня Банкової"

Четвер, 9 січня 2014, 15:41

Опозиція внесла до Верховної Ради постанову щодо порушення дисциплінарного провадження проти судді Христини Гладун і звільнення її з посади за порушення присяги.

Про це заявив депутат фракції "Батьківщина" Павло Петренко на брифінгу у прес-центрі Штабу національного спротиву, повідомляє "Батьківщина".

"Ми вимагатимемо від Верховної Ради негайно розглянути цю постанову та прийняти відповідне рішення. Ми не дозволимо з’являтися в країні новим "кірєєвим", - сказав депутат.

За словами Петренка, 8 січня, розглядаючи справу Ярослава Притуленка, суддя Гладун фактично показала повне нівелювання з боку судової системи положень закону про повну декриміналізацію дій учасників Євромайдану, які брали участь в мирних акціях протесту.

"Вона протизаконно перейняла функції Конституційного суду та прийняла рішення, що не може застосувати закон, прийнятий Верховною Радою, бо він, на її думку, не відповідає Конституції. Така суддя не має права бути представником судової системи", - заявив він.

"Учора вона вчинила кримінальні дії, які підпадають під декілька статей Кримінального кодексу – це винесення неправосудних рішень, перевищення службових повноважень, відповідальність за незаконний арешт та тримання під вартою громадян", - додав депутат.

Петренко зазначив, що окрім іншого, опозиція вимагатиме від Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів порушити дисциплінарне провадження щодо цієї судді.

"А по діях, які вона вчинила, мають бути порушені кримінальні справи", - переконаний він.

Депутат нагадав, що суддя Гладун займає посаду судді лише рік, протягом якого вона вже "відзначилася" у багатьох гучних справах проти Єромайдану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування