У Львові протестувальники захопили військову частину, прокуратуру та СБУ

Середа, 19 лютого 2014, 01:16

У Львові у ніч на середу протестувальники захопили військову частину, будівлю обласної прокуратури та СБУ.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, з вікон будівлі обласної прокуратури мітингувальники викидають папери і документи. Більшу частину з них збирають і спалюють на великому вогнищі біля входу в будівлю.

В одному з вікон з'явився активіст з пляшкою шампанського, якого протестувальники зустріли схвальними вигуками.

Реклама:
Фото Вахтанга Кіпіані 

На фасаді будівлі активісти закріпили прапор України.

Як повідомляє ZAXID.net, протестувальники штурмували частину внутрішніх військ 4114. Пізніше вони домовилися з військовими, що ті покинуть частину беззбройними. Арсенал зі зброєю опечатують.

Коктейлі Молова викликали у одній з казарм серйозну пожежу, уже вигорів майже весь другий поверх будівлі. Люди намагаються загасити вогонь відрами водою, однак поки безуспішно. Є ризик того, що вогонь може перекинутися на арсенал зі зброєю.

ВІДЕО ДНЯ
фото Zaxid.net 

Зараз під частиною внутрішніх військ на вулиці Стрийській пербуває близько 10 тис. людей. Діяльність протестувальників не скоординована, поки одні намагаються загасити пожежу у казармі, інші продовжують кидати коктейлі Молотова.

За даними видання, протестувальники також зайняли будівлю обласного управління Служби безпеки України. Біля нього зібралося близько двох людей, але безпоседньо в штурмі брали участь кілька десятків. 

Двоє вхіних дверей, проестуючі потрапили всередину будівлі. Жодного опору охорона СБУ не чинила.

Перед будинком і у внутрішньому дворику горять багаття з автомобільних покришок.

Раніше повідомлялося, що протестувальники повторно зайняли будівлю Льововской облдержадміністрації і захопили обласне управління Міністерства внутрішніх справ.

Мер Львова Андрій Садовий назвав події в Україні "гуманітарною катастрофою", винною у якій він вважає владу.

"Окремо звертаюсь до працівників силових структур у Львові. вийдіть і поверніть свою зброю на захист людей - своїх рідних, сусідів, друзів. Усвідомте - найменша агресія з вашого боку щодо людей матиме в рази сильнішу відповідь, зупинити це буде неможливо", - написав він в Facebook.

Однак він закликав до стриманості і протестувальників. "Львів'яни, утримуйтесь від самосудів. сьогодні як ніколи треба тримати розум холодним", - зазначив Садовий.

Лікарні, за його словами, готові прийняти тисячі поранених.

"Школи завтра будуть відкритими. Рекомендую батькам супроводжувати дітей до школи та зі школи", - зазначив міський голова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування