Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Луцьку протестувальники побили губернатора, який не захотів піти у відставку

Середа, 19 лютого 2014, 17:55

У Луцьку мітингувальники штурмували обласне управління міліції та побили голову ОДА Олександра Башкаленка.

Як повідомляє ВолиньPost, міліція відповіла їм світлошумовими гранатами та травматичною зброєю.

Від коктейлів Молотова, які кидали демонстранти, у будівлі почалася пожежа. Протестувальники все-таки змогли виламати двері на увірватися на перший поверх.

Після переговорів протестувальники утворили коридор, через який випустили силовиків.

Джерело відео - ВолиньPost

У дворі управління виявилися бійці Беркуту, яких, за допомогою очільника Волинського УМВС Олександра Терещука вдалось роззброїти.

Голову Волинської ОДА Олександр Башкаленко, який опинився в управлінні, вивели на сцену. Активісти "Правого сектору" вимагали від губернатора написати заяву, але той навідріз відмовився. Активісти погрожували, що поїдуть за його родиною і змусять його підписати.

На сцені Башкаленка облили водою з 5-літрового бутля, змусили сісти та прикували до сцени.

Фото ВолиньPost 
Фото ВолиньPost  
Фото ВолиньPost  

Башкаленко заяви так і не підписав. За словами активістів, через якийсь час його звільнили, відвезли в приміщення облдержадміністрації і "віддали в руки опозиції".

Однак, як повідомляє Радіо Свобода, колишній голова Волинської ОДА Володимир Бондар стверджує, що Башкаленко забрали його соратники, і наразі місце перебування голови ОДА протестувальникам невідоме.

Бондар також розповів, що працювати тим підрозділам облдержадміністрації, які відповідають за діяльність області дозволять працювати, однак керівництво має перебрати на себе Народна рада.

В Луцьку активісти захопили також будівлю облради. Активісти Майдану облаштували там свій табір та спорудили барикади для захисту. 

Фото ВолиньPost 

Мітингувальники прибрали уламки скляних дверей та сліди крові на підлозі першого поверху. У приміщенні колишньої аптеки на першому поверсі облради облаштували харчовий пункт, де роздають гарячі напої та бутерброди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування