Луценко: записуватися треба не на переговори з Януковичем, а у загони самооборони

Неділя, 2 лютого 2014, 13:31

Екс-глава МВС Юрій Луценко закликав всіх активістів Майдану записуватися у загони  самооборони, а не у чергу на "переговори з диктатором Януковичем"

Про це він заявив зі сцени на Майдані Незалежності під час інформаційного мітингу.

"Багато хто з активістів та громадських об'єднань Майдану хочуть записатися в групу для переговорів з владою, з Януковичем. Друзі, зупиніться, диктатор ні з ким не планує домовлятися, з ним нема про що говорити. Говорити треба лише з депутатами, які хочуть покинути криваву банду ", - заявив Луценко.

Також він нагадав, що Янукович погодився на переговори лише тоді, коли "на Грушевського прийшли активісти з коктейлями, а у регіонах Майдан почав займати обладміністрації".

"Головні події будуть відбуватися у Верховній Раді. 4 лютого там має бути створена нова парламентська більшість. Я вірю, що вона вже є через 4 фактори: перший – Майдан, другий – зовнішні санкції. Третє – дефолт, фактичне банкротство розкраденої Януковичем та Азаровим держави. Четверте – те, що творить зараз влада, коли силовики покривають загони гопників, нищать українців і їх майно – це фашизм", - заявив Луценко.

"Наступний крок – повернення до демократичної конституції, і тоді новий уряд буде формуватися не в адміністрації президента, а в парламенті. Але новий уряд має бути або нейтральнотехнічним – на півроку, для організації виборів, або повністю в руках опозиції. Ми маємо сформувати уряд Народної довіри, а не уряд компромісів з межигірською мафією", - зазначив Луценко.

При цьому Луценко закликав нардепів виходити з Партії регіонів і ставати на бік Майдану.

"Народні депутати з ПР, виходьте з-під кривавої руки тирана, ставайте справді народними!", - закликав він.

Також Луценко закликав "всіх, хто хоче допомогти", записуватися в загони самооборони – "це найкращий стимул і захист від кровопролиття".

"Їх учасників має бути не 10 тисяч, а 50, сотні тисяч, від Галичини до Таврії", - додав Луценко.

Як відомо, інформаційний мітинг розпочався на Майдані Незалежності о 13:00. Після загального молебня до участі у ньому долучилися представники громадського сектору Євромайдана та Автомайдана Ігор Луценко, Андрій Дзиндзя, Сергій Поярков, нардепи та лідери опозиції - Віталій Кличко, Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк та Петро Порошенко.  На Майдані Незалежності наразі зібралося кількадесят тисяч учасників. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...