Яценюк: Маємо звільнити ще 116 "заручників Януковича"

Неділя, 2 лютого 2014, 14:07

Наразі затриманими залишаються 116 активістів Майдану. 

Про це на Майдані Незалежності під час інформаційного мітингу заявив лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк.

"Станом на зараз вже 122 наших героя звільнені з казематів Віктора Януковича. Це зроблено за останні кілька днів. Але ще 116 людей, які незаконно утримує режим Януковича за гратами, лишаються зараз по тюрмах. Наше завдання – звільнити всіх", - заявив Яценюк.

Також він додав, що завдання опозиції – "щоб були звільнені усі, хто знаходиться у казематах, у тому числі – Юлія Тимошенко".

"Тимошенко має бути звільнена, це каже і Європа, і Україна", - заявив Яценюк.

При цьому він заявив, що в Україні під егідою Ради Європи буде створено міжнародну комісію з  розслідування  злочинів режиму Януковича.

"Ті, хто розпочав терор в Україні, будуть покарані. Ми знаємо прізвища не тільки наших героїв, а й прізвища кожного члена режиму Януковича, які понесуть відповідальність", - додав він.

"В Україні не повинно бути президента Януковича з диктаторськими повноваженнями. Парламент повинен змінити Конституцію, ліквідувати диктаторські повноваження президента і передати всю повноту влади українському народу - це завдання перед Україною, Майданом і кожним депутатом, який повинен покинути лави Партії регіонів, приєднатися до народу і проголосувати за нову Конституцію і владу", - підсумував Яценюк.

Як відомо, 29 січня депутати підтримали проект закону №4021-3 про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, запропонований представником президента у парламенті Юрієм Мірошниченком. 

У ньому амністія "прив’язується до позитивної динаміки щодо розблокування будівель", пояснював раніше Мірошниченко, уточнивши, що державні установи мають бути звільнені і в Києві, і в регіонах.

В опозиції заявили, що Майдан не виконуватиме цих умов влади і не розійдеться, оскільки вимоги протестувальників не виконані. 

1 лютого закон був опублікований у парламентській газеті "Голос України", але вступить в дію після заяви Генпрокурора Віктора Пшонки з підтвердженням про те, що мітингувальники звільнили адмінбудівлі і вулиці міст. Якщо протягом 15 діб цього не станеться, закон не набере чинності.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування