Сікорські, вмовляючи Раду Майдану, сказав, що інакше всі помруть

П'ятниця, 21 лютого 2014, 18:17

Під час засідання Ради Майдану міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорські заявив, що угоду потрібно підтримати, інакше всі помруть.

Відповідне відео, яке записав журналіст by ITV News, оприлюднено у п’ятницю.

Так на виході з переговорів, він говорив "Якщо ви це не підтримаєте, у вас буде Надзвичайний стан, буде армія. Ви всі помрете", - сказав Сікорський.

Реклама:

Як розповів "Українській правді" Олексій Гарань, якому Сікорські як раз і адресував свої слава, вони говорили про можливий розв’язок ситуації.

"Я виступав на засіданні і казав, що з нашого боку ми хотіли записати набагато більше вимог до Януковича в цій угоді. Під час засідання він відповів, що це максимум з того, що можна зробити. А він відповів, що це відвертає країну від війни", - розповів Гарань.

ВІДЕО ДНЯ

"Під час засідання Сікорський сказав, що як поляк він пам’ятає, як в Польщі вводили надзвичайний стан, як постраждало багато людей. Я тоді підійшов і сказав, що він як поляк має знати добре, що таке Мюнхенська угода, яка відкрила шлях до поглинання  Чехословаччини на початку другої світової війни", - розповів він.

"Я йому сказав, що я сподіваюся, що такого не буде. Він сказав, що я помиляюся, і що це відвертає країну від кривавого конфлікту. На що я сказав, що будемо сподіватись", - пояснив Гарань.

Він нагадав, що Мюнхенська угода була підписала з Великобританією, Францією, Німеччиною і Італією з приводу того, що Чехословаччина віддає Гітлеру одну з областей, а через рік після цього Гітлер захопив Чехословаччину, а потім напав на Польщу. Тобто слово Мюнхен - це позиція, яка відкриває агресору шлях до агресії", - нагадав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...