У Росії Януковича все ще вважають президентом – Слуцький

Вівторок, 25 лютого 2014, 21:33

У Росії вважають Віктора Януковича і раніше легітимним президентом.

Про це заявив голова комітету Держдуми РФ у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків із співвітчизниками Леонід Слуцький у вівторок у Сімферополі на зустрічі з членами Кримської коаліційної ради російських співвітчизників, яка відбулася в кримському представництві Росспівробітництва.

"Ми вважаємо, що Віктор Янукович, як і раніше, легітимний президент в Україні" , - сказав чиновник.

"Він не підписував Конституції 2004 року, отже, в правовому полі України у нас немає сьогодні Конституції 2004 року як діючої і, відповідно, легітимність так званих законів у Верховній Раді України, ухвалених в останні дні, для нас під великим питанням", - заявив Слуцький.

У той же час він підкреслив, що Росія виступає за територіальну цілісність України.

"Ми за територіальну цілісність України. Ми розуміємо, що звідси всіх росіян не забереш, так це ні в якому разі нам і не треба. Росіяни повинні залишитися там, де вони жили споконвіку, там, де вони хочуть і далі жити, а не там, куди їх хочуть вигнати всі ці київські діячі", - зазначив чиновник.

Депутат Держдуми визнав, що це буде непростим завданням.

"На нас реагують дуже непросто. Зараз у Києві відбувається засідання Ради національної безпеки і оборони України під головуванням Олександра Турчинова (уже минуло - ред.), Саме під вивіскою сепаратизму в Криму і зокрема в Севастополі", - зазначив Слуцький.

"Але я думаю, що з усіх цих питань ми разом з вами знайдемо адекватні заходи реагування. Ми будемо тісніше співпрацювати з вами в культурній, гуманітарній та будь-який інший площині з усіма організаціями громадянського суспільства", - підкреслив він, звертаючись до своїх співрозмовників.

22 лютого Верховна Рада ухвалила постанову про самоусунення президента України Віктора Януковича від виконання конституційних обов'язків і призначила дострокові вибори президента на 25 травня 2014 року. За таке рішення проголосували 328 депутатів.

Згідно з Конституцією України, яка набрала чинності 23 лютого, під час відсутності президента України спікер Верховної Ради виконує обов'язки глави держави.

25 лютого парламент уповноважив виконуючого обов'язки глави держави, спікера Верховної Ради України Олександра Турчинова підписувати закони, ухвалені з 21 лютого до обрання нового президента.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування